Frisse Start Magazine

Hoe doe je dat nou eigenlijk, zorgen dat je kinderen verstandig omgaan met alcohol, sigaretten en drugs? Hoe geef je genoeg ruimte om dingen te ontdekken maar zorg je tegelijk voor kaders? Om dit soort vragen te beantwoorden maakte Helder op School een e-zine voor ouders van brugklasleerlingen. Helder op School is een preventieprogramma voor het onderwijs van het Trimbos-instituut.

Ik sprak voor dit digitale magazine met expert Ninette van Hasselt, schrijver van het boek ‘Pubers en uitgaan’ en zelf moeder van twee dochters, en maakte een video en een geschreven interview van dit gesprek. Ook schreef en redigeerde ik allerlei andere teksten, zoals een chatgesprek tussen twee moeders over wel of niet alcohol schenken op een feestje van hun dochters, tips van ouders en de quiz ‘waar of niet?’ over veelvoorkomende vooroordelen over opvoeden over drinken, roken en drugsbruik.

Grappig, er zijn toch wel een paar dingen die ik nu zelf als ouder anders zou doen… Ik wist bijvoorbeeld niet dat het geen goed idee is om je kinderen thuis te ‘leren’ drinken. En ook niet dat jouw mening als ouder echt van grote waarde is. Want als jij geen grenzen aangeeft weten je kinderen ook niet waar die liggen, ook al gaan ze er misschien in eerste instantie goed overheen…

logo Mijn Leven 2.0
moeder en dochter met blije gezichten tegen paarse achtergrond

E-magazine Frisse Start

Informatie en tips voor ouders van brugklasleerlingen over hoe je op een gezonde manier kunt omgaan met alcohol, roken en drugs.